Trei puncte si cateva considerente

Trei puncte esentiale. Jocul insa sufera la creativitate si constructie. Il inteleg perfect pe Zamfir cand spune ca sunt trei puncte si restul e istorie , rezultatul direct conteaza , ziua de maine ,celebra vorba a lui Medici, este cam incerta… CFR a pornit meciul bine grazie – pentru a cata oara, jucatorilor cu experienta dublati de tinerii valorosi , aici Manea ocupa un loc de cinste prin urcarile sale curajoase de unde nu uita sa se replieze. Mijlocul deja consacrat a ajutat apararea din greu sa anuleze jocul bun al Craiovei. E bun italianul, mi se pare foarte bun!  Nu vad nimic palpabil care sa aduca organizare in jocul acestor baieti care deocamdata pe langa mingile lungi , lasa jocul la discretia unui Deac , Culio sau Hoban, care aseaza mingea la firul ierbii si deseneaza dupa propria fantezie. Pare o echipa experimentala adunata intr-un campionat extrem de slab care prin experienta si valoare sa aduca niscaiva trofee. Viitorul , dupa o insolventa care merita sa te puna pe ganduri, e bagatelizat prin indepartarea sistematica a tuturor fotbalistilor talentati din propria pepiniera. Horj, Csiki, Peteleu, Petrus, stiu cu siguranta despre ce vorbesc. Si lista este inca deschisa. Actionariatul , care o fi acela, sper sa se trezeasca! Cand cheltui generos si cresti si pretul biletelor , ar cam trebui sa ai in vedere si spectatorii sovaitori pe care ii astepti sa se intoarca in arena. Jucatorii , oricat de experimentati ar fi, au nevoie de sedinte tactice , asezarea in teren si culoarele de joc sunt esentiale , chiar de ar fi sa faci un lant de  sfoara daca cazul o cere. Culio stie cel mai bine asta! Craiova ,chiar si in zece oameni a aratat fotbalistic mai bine decat CFR dupa eliminarea acelui baiat cu plete a la Kempes. Cei care vor spune ca la capitolul ocazii am stat mai bine, rog sa revada fazele de plecare; actiuni individuale si o pasa filtranta pentru finalizare. A se analiza schimbarile, Omrani pe banca , Balde asisderea, Paun daca nu e impresariat cum trebuie pe picioar de plecare, toti cu un specific clar ,mingicari sau adepti pentru firul ierbii cu preponderenta. Cei care l-au urmarit atent pe Balde, spiritul sau speulativ se cere folosit cu inteligenta, platitudinea plictiseste un fotbalist chiar daca e lefegiu cu acte in regula. Chestiune de onor fara dom`ne!

Oprindu-ma la arbitraj, cavalerii in negru simt o teama viscerala dar fluierul e deja in gura. Lipsa de experienta si limitele isi spun cuvantul. Iar presiunea massmedia bananiera e sufocanta in conditiile in care o nuca de cocos cazuta aiurea te trimite la pensie fara stipendie! Mereu amuzat de apelativul fost mare arbitru, regandesc granitele arbitrajului european in ceea ce priveste titlul de Grande! Cand vorbesti de blaturi la care ai asistat impasibil caci asa au fost vremurile, ce sa mai zici cand vremurile isi schimba doar diapazonul? As vrea sa imi aduc aminte oare la ce chefuri celebre din Ibiza organizate de Collina, a fost invitat vreunul din Romania! Ca sa vezi discriminare!

Ca idee de antrenor al echipei nationale-Dan Petrescu – in conditiile date, e un real castig. Ar incepe alfabetul, ca un incapatanat si un acerb inveterat, caruia nu ii e frica sa spuna lucrurilor pe nume, indiferent ca e in stare sa nu sa le cuprinda. Nu e sarac iar orgoliul e mare! Vrea sa devina antrenor vizibil , e firesc!

Daca va fi sa fie, eu sunt unul dintre fanii lui ca antrenor de nationala! 🙂