Clar obscur

Ca prolog as dori sa felicit  echipa CFR I, pentru egalul cu Universitatea Cluj. Multi au prezis o infrangere la scor, insa prejudecatile euclidiene au fost infirmate inca o data de orgoliul si determinarea celor care vor sa iasa din umbra. Consider acest rezultat ca o pornire a noului CFR , o noua garnitura care asteapta o locomotiva pe masura! Imi ridic clopul in fata voastra baieti!

Cat despre meciul de la Timisoara, vazand 4-0 , o clipa am crezut intr-un rebranding nocturn nestiut ,dictat de noul patronat, tricourile violete inducandu-ma in eroare. Cam asta e masura CFR intr-un meci in care un antrenor cu experienta cum e Popa iti aliniaza un mijloc aglomerat care iti pune capacitatea tactica la lucru. CFR , azi, ca si constructie a fost timp de 70 de minute nula, mingile lungi pe Vera , cu un Omrani venit in linia a II-a sa le urce, fiind sortite esecului de centrul aglomerat , fara sa fie nevoie de pasi sincronizati la offside. Nu poti conta nesfarsit pe o linie de mijloc inteligenta, mai ales daca mingile inalte , impuse, nu sunt specialitatea casei. Experimentul Timisoara a avut pretul ei, patru goluri venite firesc , din eter! Scuzele unui lot adus peste noapte pe bani buni si investitii halucinante dupa o lunga insolventa nu intra in discutie decat prin prisma unei disecari primare privind valoarea loturilor care au fost puse fata in fata. Una tehnica desigur. Nu e un capat de tara ca pierzi cu 4-3 , partea care te pune pe ganduri e faptul ca un jucator indulceste infrangerea cu un flashback stiut de ani buni in Gruia; mereu lotul a hotarat, doar Trombetta a facut diferenta. Petrescu nu a cerut decat putini jucatori, a arunca vina doar asupra lui ar cere dovezi solide. Lucreaza pe materialul ce a fost pus la dispozitie si desigur impus, contractele sunt asa cum sunt. Conditiile contractuale vizeaza titlul, fara ele nu vad orizontul dincolo de fumul din hoarna locomotivei. La Timisoara, 20 de minute , cativa jucatori au indulcit un rezutat dezastru , un Balde genial ratand la mustata un egal care sa salveze milioanele gramada puse pentru titlu la bataie. Mai departe scuzele despre noul team neomogen nu se stie cat vor mai tine, e o competitie in care daca te impiedici de Timisoara in maniera vazuta, rabdarea unora e greu pusa la incercare. Repet, nu e vorba de infrangere ci de maniera in care am incasat-o! Neputinta tehnico-tactica a fost strigatoare la cer, cele trei goluri ale CFR venind din actiuni individuale. CFR are un lot foarte solid insa deocamdata cineva impune alte nume decat cele care ar merita sa joace. Un prim rezultat s-a vazut la Timisoara. Cat timp vin cele 3 puncte , toata lumea tace , oricare ar fi calitatea jocului dar in momentul in care intoarcem pagina, se vad limitele clare antrenoriale plus limitarile impuse de impresari. Ar fi nedrept sa-l pui pe Vatca la zid, sutul acela a fost perfect raportat la inaltimea lui. Sa ceri zile perfecte mai mereu de la Culio si Deac ar fi chiar o nesimtire, au salvat destule meciuri! Dupa o asemenea rusine va fi nevoie de multa apa din Somes ca ne-o spele de pe obraz! Mai ales la arogantele care ne-au cuprins!

 

P.S. Un amic drag m-a corectat ca de fapt felicitarile se cuvin echipei a doua! Pentru mine , de data asta CFR II a fost de fapt CFR I!

5 Comments

  1. Corect! Poate sita va cerne valorile . Mie sincer schimbările mi.au plăcut, mai ales cea de pozitie, Moutinho fiind clar unul de efect pe lângă Balde, chiar daca a mi ratat niste actiuni. Vlad ni are ce cauta in echipa iar Nistor si Omrani degeaba sunt fortati ca si extreme.

  2. Zsolt,nu stiu ce ti-a placut din catastrofa aia de meci! meciul a fost indulcit de Ibrahima prin actiuni individuale …daca nu vor fi schimbari majore, si aici includ si schimbari tehnice majore, CFR va cobori in clasament mult mai repede decat a urcat! Sper sa ma insel insa de data asta situatia e scandalos de vizibila. nu vad decat cei care nu vor sa vada sau cei care se gudura pe langa noii veniti care au decis primul 11, uitand din motive impresariala ca-l avem pe Camora, Horj, Peteleu… Petrus, de exemplu, a ramas ptrintr-o minune la CFR II, el fiind trimis de noul staff la …Sebis iar Csiki a plecat fortat din echipa! Sfanta si hoata inconstienta! 😀

  3. Feri, mi.au placut schimbarile. Moutinho vs Vlad cu repozitionarea lui Bryan fundas stanga si Balde- Omrani. In rest nu a mers nimic, alcatuirea primului 11nu a tinut cont de adversar . Chiar si Bryan a intrat bine in joc, titular fără comentarii.

  4. Eh Ferike poti rade, dar a jucat mai bine decât Vlad. Ca DP a gresit primul 11asta e clar si s.a vazut …Echipa nu este de titlu, inca. Nici măcar pretendenta. E o echipa buna de playoff. Daca mai vin niste întăriri săptămâna asta va ajuta sa fim pretendenți.

Comments are closed.