Cand gazul n-a fost nici macar lampant

Cu o echipa in vrie cum e Gazul si cu un mijloc care promite sa fie batut in cuie , meciul a fost doar chestiune de scor.Usor, usor, Dan Petrescu isi da seama cu ce soi de transferuri a fost incaltat si incearca sa gaseasca o formula onorabila in incercarea ambitioasa de a adjudeca titlul. La experienta lui, si-a dat repede seama de unde bate vantul! Ca sa faca liniste , i-a aliniat la mijloc pe toreadori cu matadori si picadori laolalta, stiind ca ei vor hotari in mare parte soarta meciurilor. Cat timp il ai pe Culio, Deac, Nouvier si Paun acolo, mingile englezesti sunt doar o intamplare fericita de angajament pentru bataiosul Vera. Centrul apararii ,bine protejat intr-un meci ca cel cu Medias , a avut sovaieli si balbe multe, care daca nu vor fi remediate ne vor da emotii vecine cu frisoanele intr-un meci tare. Sa nu luam in calcul pana acum meciul cu Viitorul, surse oficiale spun ca Hagi, cu o zi inainte de partida cu CFR, a tras un antrenament de pomina de 4 ore jumatate in care a scos untul din constanteni. Meciul cu Pusztai a fost unul de 3 puncte intr-o schema in care Dan Petrescu lupta pe 2 fronturi; gasirea unei formule acceptabile vs presiunile impresariale. Cei 16 jucatori adusi plus alti 2 pe drum inseamna un efort bugetar consistent care obliga la castigarea campionatului. Doar a se calcula sumele pentru a avea o imagine sumara! Jocurile cu Dinamo, Craiova si FCSB vor fi determinante, acolo se va vedea adevarata fata a CFR! Alegerile lui Dan Petrescu in alcatuirea restului de lot , exceptand linia de mijloc care este batuta in cuie, sunt limitate de pleiada de jucatori nepregatiti fizic care se pare ca i-au fost bagati pe gat. Back-up pentru linia de fund am avea doar daca ii luam in calcul pe Horj si Peteleu si un Rus reprofilat in lateral insa ce te faci cu un ax central descoperit cand joci cu o echipa solida? Minca va reveni in poarta, pedeapsa va expira pana la viitorul meci serios pe care il va avea CFR. Dan Petrescu e un tip cu capul pe umeri si ceea ce am vazut in cazul Minca pare un exercitiu de disciplina exercitat de un tata iubitor cu fiul cam nabadaios dar dat dracu de talentat.

De la Iasi si Csik vor fi aduse 6 puncte insa meciul cu Dinamo va fi definitoriu pentru o imagine clara pana in iarna. Ca sa ne intoarcem la Medias, un meci facil cu o echipa in insolventa care a fost decimata de plecarile jucatorilor cheie. Esentiala este cheia jocului CFR care pare ca are solistii potriviti : Culio si Deac asistati de Paun si Nouvier par a fi in elementul lor cand deseneaza. Urko Vera si Omrani se pare ca inteleg bine cheia jocului. Manea vine bine la invaluire insa Camora ,deocamdata, isi supravegheaza centralii inca tare sovaitori. Hoban desi e util pare inca incomplet la pregatirea fizica – a se vedea lungimea sprinturilor!

Sarcina maxima in schimb este pe umerii lui Dan Petrescu. Teoretic , sefii clubului au raspuns la doalentele lui sau ale impresarilor, oricum pana acum o apa si un pamant. Ambitios cum il stim, date fiind conditiile contractuale publice, va fi interesant de urmarit maniera de lucru cu noul actionariat. Din partea celor vechi din conducere va avea macazurile asezate cat timp mana bine locomotiva!