Al doilea descalecat

Nu neaparat scorul cat atmosfera din club imi dau impresia ca noul capitol care se deschide in Gruia este cel putin la fel de ambitios ca cel al lui Arpi. In momentul in care un mare club revine la viata pana si aerul devine mai dens. Iuliu Muresan impreuna cu Razvan Zamfir fac din nou o mare demonstratie de forta, votul de incredere acordat de noul proprietar aratandu-si rezultatele imediate. Chiar daca a fost prezentata ca o vizita, prezenta lui Sougou spune multe din punct de vedere al marketingului imagistic care se intoarce din nou in Gruia. Puntea de legatura dintre Iuliu Muresan si Dan Petrescu o face Razvan Zamfir si rezultatele nu s-au lasat asteptate.

Cat despre jocul echipei, lucru tare interesant, Petrescu a schimbat radical maniera de joc de la Botosani. Pare sa fie: “baieti , jucati ce stiti mai bine dar nu uitati de diagonalele lungi peste Manecii, asa, la intalnire!”

Sa stai la 30 de metri de poarta lui Vatca, cu echipa lui Hagi ,inseamna ca ai mingicari  laolalta cu caratori de piane la mijloc! A muncit linia mediana ca la coasa! Azi echipa de muncitori a lui Hagi chiar n-a mai contat. CFR i-a sufocat exact cu armele lor, intr-o dispozitie fantastica  la efortul de a acoperi spatiile libere. Angrenajul echipei a mers uns, Urko Vera se dovedeste a fi un varf  inteligent si tehnic cum demult n-am mai vazut in Gruia. Dublura pe post, Jeremy , mi se pare de un un tupeu si o “nesimtire” cum rar am vazut, omul care e la locul si momentul potrivit cand trebuie speculat ceva. Sa fie primit!

Mi-e greu sa vorbesc de linia mediana fara elogii maxime! Cam toti care o alcatuiesc imi sunt preferati! Culio a redevenit magicianul din Gruia, jocul sau clar, cu pase luminoase si filtrante cautand mereu lovitura decisiva. Nouvier si Deac , argint viu, mereu au creat spatii libere prin combinatii rapide la care venea la invaluire Manea. Hoban a inchis tot, apetenta lui fizica la efort am vazut-o in decembrie la Beer-Sheeva, nu degeaba l-au implorat fanii sa ramana. O surpriza placuta a fost Adi Paun care a facut un joc tare bun. A alergat, driblat, recuperat ca un atacant autentic. Linia de fund pentru care aveam emotii mari in meciul cu Viitorul si-a facut bine treaba. Una sau doua desincronizari minore insa in rest a mers brici in tandem cu linia mediana. Manea imi place din ce in ce mai mult, Andrei Muresan incepe sa se “simta” cu Vinicius iar Camora , asa cum ne-a obisnit mereu ,exact si ofensiv. Si nu in ultimul rand, Vatca si-a onorat cu brio postul dand si o pasa de autogol, speculata la maxim de Bokila.

E vorba desigur doar de un meci vor spune unii dar sa nu se uite cine a fost adversarul si desigur maniera absolut categorica in care a fost anihilat. Deac, Urko, Hoban, Nouvier puteau majora cu putin noroc drastic tabela.Ca sa nu mai vorbim de golul anulat de Smeagol pe baza juramintelor in masa declamate de constanteni.

Una peste alta, ceea ce am vazut aseara e o demonstratie clara a ambitiilor noi conduceri. Zamfir si Muresan fiind lasati sa faca ceea ce stiu sa faca foarte bine plus un Petrescu ambitios si dornic de trofee. Sper doar sa-si pastreze linia si coerenta. Prin politica transferurilor care inca nu s-a terminat, CFR da impresia ca vrea sa construiasca echipa de CL. Daca se vor perfecta cele doua transferuri anuntate de Petrescu, CFR se anunta ca mare favorita la castigarea campionatului.

Pana atunci insa, ma astept ca ai nostri sa le aplice mediesenilor o corectie disciplinara in amintirea vechilor socoteli nereglate inca!

4 Comments

  1. Un 4-3-3 de predat la scoli de fotbal ,perfect desenat si jucat de CFR. Cu Păun si Bryan extreme care coborau lângă Camora si Manea pe faza de apărare. Bravo CFR!

    1. Zsolt, smichiria a fost ca devenea 4:3:3 pe atac si trecea dinamic pe un 4:2:3:1 spre 4:4:2 cand ne aparam… asta a dat peste cap tactica lui Hagi

Comments are closed.