Tagma cum Laudae

S

Stand si necugetand prea mult , interesante vremuri la CFR! Dupa o goana nebuna, cu aburi sa plesneasca cazanul, iesirea din insolventa a fost precedata de o grozava frana la bariera.Cum nimeni n-a fost calcat si nici pagube majore nu pareau a fi, insolventa a devenit o piaza rea dusa in lume cu impegatul de miscare. Sefi noi, plini cu ganduri bune, inconjurati de sfetnici la fel de bine orientati, bani gramada si o mare sete de performanta. Cam asta ar fi un nou capitol in istoria CFR. Plus un Iuliu Muresan ramas cu nasul kormos privind in expectativa noile vremuri. Antrenor nou, nume mare,caracter patimas si mare amator de sprinturi spre centru, adus cu un scop clar si limpede ca apa de Tarnita – baierile pungii patronale sunt larg deschise pentru asta! Lotul ales pe spranceana de noul antrenor a trimis in surghiun vechea garda vesela, numele aduse fiind dat naibii de sonore doar ca au ore serioase lipsa de pe gazon- cu mici exceptii. Si ca sa trec la subiect, mare a fost nerabdarea de a vedea echipa dupa cantonamente, mai ales noua oranda in teren si desenele pe care le vor face cu mingea catre titlul cam obligatoriu la asa rente generoase. Asezare in teren interesanta, Culio central , numai bun la marcajul masivilor fundasi centrali , Deac pe picior invers, Peteleu si Minca someri , trimisi undeva la plimbare in tribuna, una peste alta , un experiment pe proprie raspundere , liber consimtit. Nici un bai ca echipa nu e rodata , ca nu sunt relatii de joc inca bine definite, automatisme etc. , dar unde or fi ideile tactice, alea care le incerci si nu ies, si aici nu vorbesc de angajarea lui Omrani sau Deac ca oricum Bokila este in mijloc de stagiatura. Leo Grozavu s-ar fi bucurat ca de o bautura buna de o asemenea asezare! Hoban, Culio, Deac au tras ca salahorii, mingile lungi de angajament nu sunt specialitatea lor. Scorul in schimb a fost tare onorabil – cum sa acorzi penalty in conditii normale unui jucator care trebuia sa fie din prima repriza la dusuri? Rabdare spun multi suporteri si au dreptate; dupa vreo luna , poate doua, vom vedea o alta echipa . Insa intrebarile privind lupta pentru titlu vor primi o alta conotatie. Mai ales prin prisma patronatului. Dan Petrescu sustinea la Digisport ca jucatorii care au plecat nu au vrut sa ramana. Ar fi interesant de stiut ce conditii salariale le-au fost oferite. Sa-l dai pe Nascimento, sa-l tii pe banca la prim meci pe Nouvier care face pereche buna cu Deac, linie de fund subreda care scartaie din toate incheieturile la orice centrare mai de doamne ajuta imping catre concluzii care exclud incompetenta dar te imping usor catre considerente impresariale.

Una peste alta, debutul ar fi tare bun in conditii normale, de reconstructie, insa din cate se vorbeste tinta e titlul. si aici treaba se complica , doar patronatul care asteapta inca rabdator poate sa faca lumina.

Mai departe, asteptam meciul cu manjii lui Hagi si nu din considerente tactice ; e un meci greu din care CFR greu va iesi nesifonat! Ceea ce va fi interesant de urmarit, vor fi tribunele. Daca acei suporteri inexistenti – cum ii numea candva un oficial CFR – vor umple din nou tribunele, intr-un revival de timpuri apuse dupa fuga fiului risipitor.